Theme Preview Rss

Followers

eksen kaming..!! i am kaming bek..!!!

setelah seminggu ak p beraya kat obesi...pagi smlm aku sampai ler kat lam utan nie balik..dah ler nek bas tambahan..idak le aku kisah sangat pasal bas tambahan tu..adat ler mmg x proper cam ekspress..tu aku akui la..tapi yang menyakitkan ati aku..rasa can ulat jer da..sket2 benti..x smpai 2 jam jalan da benti...adeh..!!! sabo jer la...

dah ler masa tu aku sakit gigi..macam ape tah aku rasa..dengan bengkaknye..nak p klinik..??oh, tidak!! aku dah xda gigi susu..kalo aku cabot gigi aku nie..mne ada tumbuh laen da...da kne gune gigi buatan..xmo ler aku..hahaha..sebenornye aku takot jmpe dktr gigi...time skolah aku rela p curi kad gigi aku tu pastu ak p bakar..yang penting aku x kena jumpe dktr gigi...last2 padan muke aku...hahahaha...

ari raya aku thn nie..emm..ada lebih dan ada kurang dari tahun sblom2 nie..ari raya petame..pagi tu aku bantai p tido..ngantuk giler sbb mlm tu ak x tido..macam2 mnde aku buat..pagi tu ape lg..p umah tok aku nak anto lemang pun bantai bole tepejam mate aku kat atas moto..giler tol..last2 aku mintak izin dr mak aku nak tido dulu kejap..tapi xkejap mane la..smpai pukul 1 jugak..pastu petang tu..mak aku cakap nak p umah tok aku..xda la jauh mane pun..aku nak ikot sbb aku nie pemalu..wakakaka..!!

smpai je umah tok aku..baru je ngaco2 sepupu aku si tasha tu makan megi..tetibe tepon aku bunyi..x sempat lagi aku nak berlari amek tepon aku..da benti da bunyinye...aku da start nak marah..pantang aku oran miskol2 nie...tetibe bunyi lak kat tepon aku lg 1..aku pun cepat je jawab...pot pet pot pet jap..tetibe.. "ko kat mane nie..? ktorang kat depan umah ko dah nie..tengok2 orang xda sape pun..."aku pn ape lg...sebat kunci moto...pecut balik umah...dah la ujan..tibai jer la...da tak sempat nak mencekik kuih kat umah tok aku.....

ari raya kedua lak...tengah ari tu aku dah siap2 dah ngn baju kurung..baju raya xda tahun nie..x sempat siap..camnie la kalo jadi anak tukang jahit..baju raya x menentu..kalo ada, ada la..kalo xda, xda la...seb baek la aku nie x kisah sangat...okeh2 sambung citer..aku dah siap2 da nie..da pakai tudung pe sme dah..tetibe ada orang dtg umah..aku pun p la siap2 kuih ngn air..mentang2 ler anak dara lam umah tu aku sorang je..so, sme aku yang kne siapkan..pastu tak putus lak orang datang..dah ler orang jauh2 lak tu..x sedap la tetibe aku nak cabut lak..kang ape dorang cakap kan...

last2 dekat 4 jam aku pakai camtu..aku bukak ler tudung pastu tukar baju..niat nak p jalan dah terputus dah...laen kali jer la..seb bek le aku xda janji ngn sesape lg ptg tu....

raya ketiga...family tunang abg aku (kak jun) nak mai umah tgh ari tu...aku lak da plan baek pnye ngn kawan aku nak p merayap...aku dah siap2 da ngn baju tah sape aku sebat...aku tnye mak aku, die cakap pakai je la..elok2 lak tu ngn aku...macam jadi hak milik kekal aku je...aku tunggu punye tunggu family kak jun x sampai gak lg..aku pun cakap kat mak aku... "tetibe la kalo ari nie x jadi lagi nak kluar..terus x keluar dah smpai balik nnt.." mak aku jawab.."ada siti kang..g je la..."huhuhu...mak ak da kasik lesen..aku pun mesej kawan aku suh mai cepat sket...

sakan punye jalan ngan minah nie...pukul 1 pagi baru aku smpai umah..giler tol..pastu ak x p jalan mane2 dah...nasib baek la mak aku x bising aku balik lambat...kalo tah..berapi la telinga aku...huhuhuhu...

tu je la cerita raya aku pada 3 ari pertama kat umah..nnt aku sambung balik..nie nak p balik bilik..p makan ubat sakit gigi...smlm aku da p farmasi...beli ubat sakit gigi...kang jap lagi kalo ak x makan..kne bebel lak...

2 yang ngomen:

Uruchimaru @ kf said...

emm raye dgn gigi saket mesti x syokkAN !!!

miss zahidah said...

raya taun ni paling best, puas g jalan lansung xduk umah....hehehehehe